top of page

Kulttuuriuutiset keskivikko 30.6.21

Suomalainen elokuva näytetään Cannesin festivaalilla


Elokuvan nimi on Hytti nro 6 ja ohjaaja on Juho Kuosmanen. Se perustuu Rosa Liksomin kirjaan. Hytti nro 6 valittiin Cannesin festivaalin kilpailun pääsarjaan. Tämä on ensimmäinen kerta moneen vuoteen, kun Cannesin pääsarjaan pääsee suomalainen elokuva, jonka ohjaaja ei ole Aki Kaurismäki.

Hytti nro 6 -elokuvan Suomen ensi-ilta on syksyllä.


Alkuperäinen uutinen:


Helsinki Pride-viikkoa vietetään tällä viikolla


Helsinki Pride on Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma. Tänä vuonna on erityinen juhlavuosi, sillä Helsinki Pride yhteisö perustettiin 30 vuotta sitten. Vielä 40 vuotta sitten homoseksuaalisuutta pidettiin mielenterveydellisenä ongelmana ja vielä 50 vuotta sitten homoseksuaaliset teot olivat rikoksia.


Pride-viikon ohjelma sisältää monenlaisia tapahtumia, esimerkiksi työpajoja, luentoja ja konsertteja. Helsingin kaupungintalossa on Pride House ja Aleksandra Lemken valokuvanäyttely nimeltä Meistä. Voit osallistua Pride-viikkoon myös netissä.


Lue lisää:


SHAPE on uusi Helsingin nykytaiteen alusta ja kartta


SHAPE on uusi nykytaiteen verkkosivu ja kartta, jonka avulla Helsingin asukkaat ja vierailijat voivat löytää taiteeseen liittyviä tiloja, tapahtumia ja näyttelyitä ympäri kaupunkia. SHAPE korostaa Helsingin taidekentän moninaisuutta ja kertoo, mitä, missä ja milloin kaupungissa tapahtuu. SHAPE-alusta jakaa aktiviteetit kahdeksaan eri kategoriaan: kirjat, tapahtumat, näyttelyt, festivaalit, aloitteet, museot, tuet ja työpajat.


Lue lisää:


20 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


Post: Blog2_Post
bottom of page