top of page

Selkokulttuurin Kulttuuriuutiset 2.6.22

Tämän kuun kulttuuriuutiset nostaa esille nuoria taide- ja kulttuurialan ammattilaisia.Emilia Hernessaaren opinnäytetyö voitti Jussi-palkinnon


Emilia Hernessaaren opinnäytetyö Hei hei Tornio -lyhytelokuva voitti Jussi-palkinnon. Tämä on ensimmäinen kerta, kun opinnäytetyö on palkittu tällä palkinnolla. Jussi-palkintoja jaetaan vuosittain parhaille suomalaisille elokuvan tekijöille.


Hei hei Tornio -elokuva kertoo torniolaisesta nuoresta, joka muuttaa lukion jälkeen Helsinkiin. Hernessaaren elokuva on nähty suomalaisten elokuvafestivaalien lisäksi Kanadan Torontossa dokumenttifestivaalilla. Tulevana kesänä elokuva esitetään myös Kalifornian elokuvafestivaaleilla.


Hei, hei, Tornio elokuvan voi katsoa Yle Areenasta:

Yle Areenassa dokumenttiin voi lisätä suomenkielisen tekstityksen.


Alkuperäinen uutinen on julkaistu Ylessä 26.5.2022: https://yle.fi/uutiset/3-12460093Ylioppilaslehden uusi päätoimittaja on Adile Sevimli


Helsingin yliopiston Ylioppilaslehden päätoimittajaksi on valittu 28-vuotias toimittaja Adile Sevimli. Sevimli on toiminut urallaan toimittajana, tuottajana, kääntäjänä ja kirjailijana. Tällä hetkellä Sevimli työskentelee Long Play -verkkomedialla. Koulutukseltaan Sevimli on valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.


Ylioppilaslehden päätoimittajan kausi on kaksi vuotta. Sevimli aloittaa tehtävässään elokuussa. Alkuperäinen uutinen on julkaistu Helsingin Sanomissa 20.5.2022: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008830703.htmlInmo Yang voitti kansainvälisen Sibelius-viulukilpailun


Inmo Yang on Sibelius-viulukilpailun voittaja. Yang on kotoisin Etelä-Koreasta ja opiskelee Berliinissä, Saksassa. Yang voitti kilpailussa myös kaksi muuta palkintoa.


Sibelius-viulukilpailua järjestää suomalainen Sibelius-Seura ja Taideyliopisto. Sibelius-viulukilpailu järjestetään joka viides vuosi. Kilpailijoiden on oltava iältään alle 30-vuotiaita. Kilpailussa on jaossa rahapalkintoja, ammattilaisten tarjoamaa opetusta ja konsertteja Helsingissä. Sibelius-viulukilpailu järjestettiin Musiikkitalossa, Helsingissä.


Alkuperäinen uutinen on julkaistu Ylessä 29.5.2022: https://yle.fi/aihe/a/20-10002732


34 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page