top of page

Selkokulttuurin Kulttuuriuutiset 31.3.22

Eurooppalaisia näytelmiä Suomeen


Suomessa on käynnistetty Maailma näyttämölle -projekti. Projektin avulla kerätään eurooppalaisia näytelmiä, jotka käännetään teattereihin suomen tai ruotsin kielelle. Ensimmäiset näytelmät on julkaistu maaliskuussa 2022. Näytelmien aiheina on muun muassa historia, sota ja ekologisuus.


Projekti kestää kolme vuotta ja sitä rahoittaa Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden. Projektia johtaa Teatterin tiedotuskeskus.

Selkosanomat palkittiin


Selkosanomat ja ruotsinkielinen Lätta bladet saivat 1500 euron palkinnon. Lehdet saivat palkinnon uudesta ulkoasusta. Selkosanomat uudisti myös lehden, verkkosivun ja sisällön. Selkosanomat tekivät uudistuksen vuosina 2020–2021.


Selkosanomat tekivät uudistuksen yhdessä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa. Helsingin Seudun Journalistit yhdistys palkitsi Selkosanomat.

Vuoden nuori muotoilija 2022


Vuoden nuori muotoilija -palkinnon ovat voittaneet muotoilija, vaatesuunnittelija Laura Juslin ja arkkitehti Lilli Maunula. Juslin ja Maunula tekevät töitä yhdessä. Heillä on yhteinen designstudio. He suunnittelevat tiloja, koruja, vaatteita ja mattoja.


Design Forum Finland palkitsi vuoden nuoret muotoilijat. He saivat 5000 euroa ja osallistuvat Suomen Ranskan Instituutin vierailuohjelmaan Ranskassa.
48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page