top of page

Kulttuuriuutiset tiistai 31.8.21

Koulujen lukuvuosi on alkanut. Pandemian aikana nuorten on ollut vaikea osallistua taide- ja kulttuuritapahtumiin. Myös taiteen harrastamista ryhmissä on rajoitettu. Onneksi taidetta voi kokea monella eri tavalla. Suomessa moni kulttuurilaitos tarjoaa nuorille kulttuuria edullisesti tai jopa ilmaiseksi.


Kulttuuria nuorille edullisesti


Kirjastot: Voit lainata kirjoja ilmaiseksi kotiin kaikista Suomen yleisistä kirjastoista . Kirjastoissa voit myös lukea lehtiä ja kirjoja maksutta. Kirjastoissa on myös selkokielisiä kirjoja. Esimerkiksi Helmet-kirjastoista, eli Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan kirjastoista voit etsiä selkokielisiä kirjoja hakusanalla “selkokirjat”. Monet kirjastot lainaavat myös kausikortteja kulttuuri- ja urheilutapahtumiin.Museot: Alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi tai alennetulla hinnalla suureen osaan museoista ja näyttelyistä Suomessa.


Museokortti on hyvä ostos yli 18-vuotiaille. Kortilla pääset ilman pääsymaksua yli 300 museoon ja näyttelyyn. Museokortin hinta on 72 €.Teatterit: Teatterit tarjoavat alennuslippuja nuorille ja opiskelijoille. Voit saada lipun edullisesti myös silloin, kun ostat sen esityspäivänä suoraan teatterista.
Sekasin draamasarjan kolmas kausi kertoo tarinoita turvapaikanhakijoista


Sekasin on nuorten draamasarja, joka kertoo todellisia tarinoita mielenterveyden ongelmista. Sarja on voittanut useita palkintoja. Tarinat perustuvat turvapaikanhakijoiden ja vastaanottokeskusten työntekijöiden haastatteluihin. Sarjasta on nyt julkaistu kolmas kausi. Uuden kauden päärooleissa on kolme nuorta turvapaikanhakijaa. Yksi pääosan esittäjistä on Youssef Asad Alkhatib. Asad tuli Syyriasta Suomeen turvapaikanhakijana vuonna 2017 ja on sen jälkeen esiintynyt pienissä rooleissa muun muassa Kansallisteatterissa ja Ylioppilasteatterissa. Syksyllä 2021 hän aloitti opinnot Teatterikorkeakoulussa.


Sekasin-sarjan kolmas kausi on nyt katsottavissa Yle Areenassa Suomessa ja ulkomailla. Ohjelma on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
Taidetestaajat vie nuoret taiteen luokse


Taidetestaajat-hanke järjestää kahdeksasluokkalaisille vierailuja taidetapahtumiin ja taidelaitoksiin. Lukuvuonna 2021-2022 Taidetestaajat-hankkeen vierailuille osallistuu yli 68 000 oppilasta ympäri Suomen. Taidetestaajat-hanke vie nuoret esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn. Oppilaat tutustuvat teoksiin monella tavalla. Ennen esitystä he saavat tietoa esityksestä, taiteilijoista ja taidemuodosta. Vierailun jälkeen oppilaat pääsevät jakamaan kokemuksiaan Taidetestaajat-sovelluksella.30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page