top of page

Kulttuuriuutiset torstai 30.09.2021

Syyskuun kulttuuriuutiset kertoo Selkokeskuksen selkokirjamessuista.


Selkokeskus järjesti selkokirjamessut keskiviikkona 22.9.2021. Kirjamessut on tapahtuma, joka esittelee kirjoja, kirjailijoita ja kustantajia. Kirjamessuilla on myös keskusteluja eri aiheista. Selkokeskuksen selkokirjamessuilla oli haastattelussa kirjailijoita, jotka kirjoittavat selkokielellä tai kirjoittavat selkomukautuksia, esimerkiksi Ari Sainio, Tuija Hannula, Sanna-Leena Knuuttila ja monia muita. Kirjailijat ja kustantajat esittelivät kirjoja, jotta katsojat löytäisivät hyviä kirjasuosituksia. Keskustelut myös nostivat esiin aiheita, kuten kielitaito, kielen oppiminen ja millaisia tarinoita pitäisi kertoa.


Kehitysvammaliiton työntekijät Eppu Valkonen ja Mikko Majaniemi puhuivat Selkosanomien uudistumisesta. Selkosanomat on verkko- ja painettu lehti, joka julkaisee ajankohtaisia uutisia, urheilua, kulttuuria ja viihdettä selkokielellä. Lehti uudistettiin yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ja Papunetin kanssa. Verkossa voit nyt löytää uusia uutisia joka viikko, ja 20 sivuinen painettu lehti ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa.


Päivän pääteeksi, Seesam-palkinto myönnettiin kirjailija Tapani Baggelle. Selkokeskuksen selkokirjatyöryhmä myöntää palkinnon joka toinen vuosi selkokirjallisuuden edistämisestä. Hämeenlinnalainen Bagge kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille. Hänen teoksiaan ovat muun muassa Polttava rakkaus, Jäätävää kyytiä ja Marskin keppi.


Messujen osallistujat saivat mahdollisuuden osallistua tietokilpailuihin ja arvontoihin, joissa he voivat voittaa palkintoja. Kustantajat tarjosivat katsojille hyviä tarjouksia. Tapahtumaan osallistui noin 350 katsojaa internetissä.


Lisää tietoa selkokirjamessuista Selkokeskuksen verkosivulla: www.selkokeskus.fi


Lisää tietoa Selkosanomien uudistuksesta: "Selkokielinen uutis- ja ajankohtaislehti selkosanomat uudistuu"

42 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page