top of page

Selkokulttuuri aloittaa kulttuuriuutiset

Päivitetty: 30. huhtik. 2021


Selkokulttuurin kulttuuriuutisten logo


Olemme huomanneet, että kulttuuriuutisia on selkosuomeksi hyvin vähän. Siksi päätimme aloittaa Selkokulttuurin kulttuuriuutiset. Julkaisemme kulttuuriuutisia selkokielellä ja tiiviissä muodossa vähintään kerran kuukaudessa.


Uutisen alapuolella näet linkin alkuperäiseen uutiseen.Kulttuurille, tapahtumille ja liikunta-alalle tehtiin suunnitelma siitä, miten tapahtumia voidaan järjestää turvallisesti tänä keväänä ja kesänä.


Tapahtuma-alalle luotiin suunnitelma siitä, millaisessa tilanteessa tapahtumia voidaan järjestää tänä keväänä ja tulevana kesänä. Seuraavaksi ehdotus menee valtioneuvoston käsittelyyn.


Nyt tapahtumien järjestämistä rajoitetaan koko maassa. Esimerkiksi isoja festivaaleja ei voida järjestää, jos rajoituksia ei pureta. Monet kesän festivaalit ja tapahtumat on jo peruttu.


Suunnitelma ehdottaa, että rajoituksia puretaan, kun koronatilanne paranee. Suunnitelmassa on kolme vaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa voidaan järjestää pieniä tapahtumia, kun tilanne paranee. Toisessa vaiheessa voidaan järjestää jo vähän isompia tapahtumia, kun otetaan huomioon tilan koko ja tapahtuman luonne. Viimeisessä vaiheessa tartuntoja on vain hyvin vähän ja suurin osa ihmisistä on rokotettu. Silloin rajoitukset voidaan suunnitelman mukaan poistaa.


Alkuperäinen uutinen:Pääkaupunkiseudun kirjastojen lukuhaasteen voi suorittaa myös selkokielellä


Pääkaupunkiseudun kirjastojen lukuhaasteen voi nyt suorittaa myös selkosuomeksi. Lukuhaaste järjestetään tänä vuonna jo seitsemännen kerran. Vuoden 2021 haaste on suunniteltu yhdessä Selkokeskuksen ja Oppimateriaalikeskus Oppikkeen kanssa.


Haaste antaa osallistujille 50 perustetta, joiden mukaan luettavat kirjat valitaan. Perusteet ovat joka vuosi erilaisia.


Alkuperäiset uutiset:Opetus- ja kulttuuriministeriön kysely osoitti, että taiteen ja kulttuurin ammattilaiset ovat huolissaan alan tulevaisuudesta.


Opetus- ja kulttuuriministeriö teetti taiteen ja kulttuurin ammattilaisille kyselyn koronapandemian vaikutuksista. Puolet vastaajista kertoi, että koronakriisi vaikeutti heidän toimintaansa merkittävästi vuonna 2020.


Suurin osa vastaajista on kehittänyt pandemian vuoksi uusia tapoja toimia. Iso osa on myös ottanut käyttöön uusia digitaalisia palveluja.


Vastaavat olivat huolissaan kulttuurialan tulevaisuudesta. Koronakriisi aiheuttaa epävarmuutta ja moni vastaaja piti rajoituksia epäreiluina.


Kyselyn mukaan koronakriisi on vaikeuttanut eniten henkilöiden ja yritysten toimintaa. Kriisi on vaikuttanut vähemmän kuntien ja säätiöiden toimintaan.


Alkuperäiset uutiset:
98 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page