top of page

Selkokulttuurin Kulttuuriuutiset 22.10.2021

Lokakuun kulttuuriuutisissa kirjoitamme taiteen ja kulttuurin apurahojen ja avustusten hakemisesta. Aihe on ajankohtainen, sillä monien avustusten hakuaika päättyy lokakuun lopussa tai marraskuussa. Kerromme nyt muutamista apurahoista ja avustuksista, joita voi hakea jo nyt. Kerromme myös Aurora-tietokannasta, jossa on lista ajankohtaisista tieteen ja taiteen rahoitusmahdollisuuksista ympäri vuoden.


Apuraha on taiteilijoille jaettava henkilökohtainen, yksittäiselle ihmiselle annettava rahoitus. Avustus tarkoittaa organisaatiolle tai ryhmälle jaettavaa rahoitusta. Apurahaa ja avustusta haetaan verkossa. Jokaisella apurahan myöntäjällä on omilla verkkosivuillaan sivu, jonne kirjautumalla voi lähettää apuraha- ja avustushakemuksen.


Taiteen edistämiskeskus Taike


Taiteen edistämiskeskus eli Taike tukee taidetta Suomessa ja kansainvälisesti. Taike jakaa apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Yhteisöllä tarkoitetaan järjestöä, yhdistystä, osuuskuntaa, yritystä tai kuntaa. Taikesta apurahaa voivat saada kaikki taiteen alat. Apurahoja ja avustuksia eri tarkoituksiin on jaossa ympäri vuoden. Suurinta osaa yhteisölle myönnettävistä avustuksista voi hakea marraskuun alkuun asti. Lisätietoja Taiteen edistämisen verkkosivuilta.


Suomen Kulttuurirahasto SKR


Suomen Kulttuurirahasto eli SKR jakaa apurahoja tieteen ja taiteen aloille. Apurahoja voi saada yksittäinen henkilö, ryhmä tai yhdistys. Taiteen apurahoja voi hakea työskentelyyn, projekteihin tai esimerkiksi työvälineen ostamiseen. Kulttuurirahastolla on vuosittain neljä omaa hakuaikaa. Hakuajat ovat tammikuussa, maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa. Voit kuunnella tietoa SKR:n apurahoista selkeällä suomen kielellä heidän verkkosivuilla.Musiikin edistämissäätiö MES


Musiikin edistämissäätiö eli MES tukee kotimaisen musiikin monimuotoisuutta. Säätiö myöntää monenlaista tukea musiikkialan ammattilaisille. MES myöntää tukea esimerkiksi matkakuluihin, koulutuksiin, konserttitoimintaan, äänitetuotantoon, työskentelyyn ja erilaisiin hankkeisiin. Hakuaikoja eri tukimuodoille on vuodessa 1–4. Elävän musiikin tukea ja työskentelytukea voi hakea lokakuun loppuun mennessä.Aurora-tietokanta


Aurora-tietokanta on verkkosivu, jossa voit etsiä rahoitusmahdollisuuksia eri rahoittajilta. Tällä hetkellä tietokannassa on rahoitusmahdollisuuksia yli 400 rahoittajalta. Tietokannan hakukoneen avulla voit etsiä erilaisia hakualoja, esimerkiksi kulttuuritoiminta tai taide. Voit etsiä myös sanahaulla tai hakuajalla. Tietokanta voi käyttää ilmaiseksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tietokannan sivulta pääset rahoittajien sivuille tekemään rahoitushakemuksia.


48 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page